38. Creatieve mogelijkheden met Arduino: open-source ontwikkelbord
Deze sessie is volzet.
Koppel informatica aan fysieke objecten Informatica voor elektronica
Inhoud
Inleiding
Arduino is een open-source ontwikkelbord, waarmee het mogelijk wordt om informatica te koppelen aan fysieke objecten. Het is dus een apparaat om fysische informatica makkelijk en toegankelijker te maken. De Arduino wordt dan ook door verschillende groepen gebruikt, hij is oorspronkelijk ontworpen voor designers om in hun kunst interactie te kunnen verwerken. Daarna zijn veel andere hobbyisten, en Industrial Designers (onder andere op TU Eindhoven en TU Delft) de Arduino gaan gebruiken. Hij wordt nu zelfs door elektrotechnici gebruik omdat 'hij zo gemakkelijk werkt' en er heel veel uitbreidingen te vinden zijn op het internet.
Het is dus een kleine computer die fysieke componenten kan aansturen. Je kunt er dus hele robots mee bouwen, of ermee het internet op gaan. Eigenlijk is het een makkelijk te programmeren stukje hardware die vrijwel alles kan. Van een vliegtuig aansturen tot het brein zijn van een 3D printer.
Inhoud
Je zult kennis maken met Arduino, basis Arduino programma's maken en electronica leren aansturen. Je gaat dus een aantal projecten bouwen waarmee je de Arduino onder de knie krijgt, het programmeren gebeurt in Arduino IDE.
Resultaat
Na deze sessie zal je meer praktijkervaring hebben opgedaan met Arduino (een open-source hardware microcontroller board), de basisprincipes van de code onder de knie hebben en meer zicht hebben op electronica.
Voorkennis
Verplichte kennis
Basisvaardigheden computergebruik
Meegenomen kennis
Wat ervaring met programmeren is mooi meegenomen, vooral het logische denkvermogen zal je nodig hebben.
Lesmateriaal
Syllabus
Sites
Interessant voor
- Iedereen
Uit:
- Lager/Primair onderwijs groep 3-8
- Secundair/Voortgezet onderwijs
- Hoger onderwijs
- Volwasseneneducatie
Thema's
- Open bron
- Hardware
- ICT Innovatie & Techniek
- Programmeren
Tijdstip
Voormiddag (10u00-12u30)
Lokaal: G119
Er zijn 21 plaatsen waarvan er 21 bezet zijn.
Vorm
WorkshopLesgever
Geert Roumen
Lees meer over de expertise van Geert.
Korte titel : Arduino
Deze pagina werd al 2055 keer bekeken