Middagpresentaties

Tijdens de lunchpauze worden er verschillende informatieve presentaties gegeven door standhouders of door leerkrachten: ervaringsuitwisselingen, voorstelling nieuwe producten, ... Wie liever anderhalf uur pauze neemt en met andere aanwezigen ervaringen uitwisselt, kan dat natuurlijk ook!

Aanbod

Geef vooraf vrijblijvend je interesse aan.

 

12:50-13:20
1. ICT-Bootcamps (Fourcast)

Gegeven door: Joëlle Robberecht en Dag De Baere

Lokaal: Aula

Het Kenniscentrum Digisprong van de Vlaamse overheid heeft de ICT-bootcamps gelanceerd om scholen te begeleiden naar een succesvolle digitale transformatie op school volgens het DigCompEdu-kader. 

Dankzij de jarenlange ervaring en expertise van de pedagogische trainers zal Fourcast deze transformatietrajecten uitrollen. In deze middagsessie nemen Joëlle en Dag je mee doorheen de twee verschillende trajecten 'digitaal groeien' en 'digitale beleidscyclus'.


13:00-13:20
1. Digitale primeurs op Kabas (die Keure Educatief)

Gegeven door: Steve en Lieve

Lokaal: C001

Kabas is jouw digitale toolbox in het basisonderwijs.

Ontdek onze digitale primeurs die je elke dag helpen bij het lesgeven. Alvast een tipje van de sluier: 

  • Digitale werkboeken: Met de blended wiskundemethode Kadet kies je welke leerlingen aan de slag gaan in het werkboek op papier en/of het digitale werkboek.
  • Co-teacher Kai: Kai biedt elke leerling een uniek en gepersonaliseerd aanbod van oefeningen dankzij artificiële intelligentie. En jij krijgt realtime feedback!
2. Werken met devices moeilijk in de klas? Niet met Prowise GO! (Prowise)

Gegeven door: Olivier Menten

Lokaal: C002

De meest complete online leeromgeving inclusief devicebeheer, netwerkbeheer, Google Workspace of Microsoft 365.

In de online leeromgeving van Prowise GO hebben zowel leerling als leerkracht alle benodigde onderwijsprogramma's in één portaal. Zo hoeft een leerkracht zich niet bezig te houden met it-gerelateerde zaken, maar kan de focus volledig op het lesgeven liggen.

De unieke meerwaarde voor het onderwijs zit in de twee geïntegreerde softwarepakketten. 
 

3. Ontdek Smart Education @ Schools (i-Learn/Smart Education @ Schools)

Gegeven door: Astrid Monteyne

Lokaal: C003

Maak kennis met het innovatieprogramma Smart Education @ Schools. Heb jij als leerkracht zelf een innovatief idee om met educatieve technologie een pedagogische nood op te lossen bij jou op school? Of ben je op zoek educatieve technologie die je gratis kunt inzetten in je klas? Laat je inspireren! 

4. Cybersecurity in scholen (Telenet Business)

Gegeven door: Dirk Buysse

Lokaal: D140

Hoe maak je jouw school weerbaar voor cyberaanvallen en met welke "cyberuitdagingen" wordt het onderwijs vandaag geconfronteerd?

Telenet Business deelt hierover alle inzichten! 


13:30-13:50
1. eTeacher: kant-en-klaar lespakket voor computationeel denken (eTeacher)

Gegeven door: Birthe van den Berg

Lokaal: C001

Op onze stand kan je kennismaken met eTeacher: een platform met geïntegreerde cursus, oefeningen en automatische feedback ontworpen voor de nieuwe eindtermen 'Computationeel denken en handelen' van het secundair onderwijs (tweede en derde graad).

We hebben onze expertise aan KU Leuven gebundeld in een totaalpakket waarin oefeningen en theorie elkaar netjes afwisselen op een online programmeerplatform.

2. Gamify your education! (Seppo)

Gegeven door: Jelle Kabbes

Lokaal: Aula

Iedereen kan educatieve games maken met Seppo!

In deze sessie laat oud-leraar Jelle Kabbes zien waarom en hoe hij Seppo in heeft gezet in zijn lessen. Je krijgt veel game voorbeelden van andere leraren te zien en leert direct hoe je een game bouwt. 

Seppo is een gamification platform ontstaan in het Finse onderwijs.

Het doel is de leerling actief te maken. Dat kan met GPS games door de stad of in het lokaal zelf met fictieve werelden met 360 graden foto's en illustraties uit je methode. 

Game ON!

3. Zet in op de leesontwikkeling van je leerlingen. (Microsoft)

Gegeven door: Kris Vande Moortel

Lokaal: D140

Volg de leervorderingen van al je leerlingen op met de hulp van artificiële intelligentie. Zo houden de leraar en de school overzicht op de voortgang van de leerlingen zonder dat het extra tijd kost. De technologie laat toe om gericht en geïndividualiseerd te begeleiden.

In deze inspirerende middagpresentatie leer je hoe deze volledig GRATIS software kan worden ingezet in de aanpak van je school. 

Llees hier alvast meer: Reading progress product guide - Microsoft Learn Educator Center | Microsoft Learn

4. Een DEEL IT punt in jouw organisatie? (DEEL IT project Repair&Share)

Gegeven door: Jo Helsen

Lokaal: C002

DEEL IT is een sociaal inclusief project van Repair&Share, Cera en Deelbaar Mechelen. 

Samen hebben we een droom: elk kind of jongere aan een pc of tablet helpen in een lokaal DEEL IT punt.  
Graag stellen we ons DEEL IT project aan je voor en vertellen we hoe we jouw school of organisatie kunnen helpen om een DEEL IT punt op te starten.

Een deel IT punt zorgt voor IT materiaal, goedkoop internet thuis en ondersteuning bij het gebruik van het toestel via een persoonlijke digibuddy.

 

5. Internetconnectiviteit en Wi-Fi: een belangrijke hoeksteen voor een geslaagd laptopproject (Signpost Group)

Gegeven door: Wim Christianen

Lokaal: C003

Het aantal toestellen in je school neemt toe, net zoals het aantal toepassingen in de cloud. Daarmee gaat een exponentiële stijging van content op zowel kwalitatief als kwantitatief vlak gepaard. Leerkrachten kunnen vervolgens met een hele waaier aan pedagogische tools aan de slag… op voorwaarde dat het internet én netwerk betrouwbaar is. Hoe Academic Connect jouw school kan ondersteunen op dat vlak, ontdekt je tijdens deze middagpresentatie.